Kallbadhuset

Efter en promenad längs med Strandpromenaden är det skönt att stiga in i det sagolika Kallbadhuset, som står så fint på sina pelare ute i havet.

Här kan du året runt njuta av ett energigivande och svalkande dopp i havet, för att därefter slappna av i en varm och skön bastu med utsikt över Kattegatt. Vill du inte bada är det lika trevligt att bara ta en fika och njuta av arkitekturen, havet och utsikten över fästningen.

Det nuvarande kallbadhuset är från 1903 och det tredje i ordningen. Det är ett av Sveriges vackraste badhus, och det enda på någon västkustbadort som bevarats.

I Kallbadhuset är det nakenbad som gäller. Det förstår man inte minst när man hoppar i kallare temperaturer. Det blir mycket kallare med kläder på! Därför finns det en bastu för damerna och en för herrarna. På onsdagar, lördagar och söndagar kan man njuta av kalla bad, en varm bastu och utsikt över havet hos Kallbadhuset.

Kalla bad är bra för hälsan eftersom de ökar blodcirkulationen och därmed är väldigt bra för hjärtat. Så ett besök till Kallis är inte fel om man vill förbättra hälsan och leva lite längre! 


Öppettider & priser på Kallbadhuset  

Läs bloggaren Krickelins ord om Kallbadhuset 


Se film om Kallbadhuset:

 

Sidan uppdaterad 2/17/2017


Kallbadhusets historia

Kallbadhusets historia

Traditionen med kall- och varmbad går tillbaka till den tid då Varberg var en mycket populär kurort.