NOTES FOR PEACE

I slutet av augusti händer det något unikt i Varberg. En konsert för fred.

I slutet av augusti händer det något unikt i Varberg. Vid Södra Fästningshörnan under bar himmel samlas Stockholm Concert Orchestra och några av Sveriges bästa artister som Timbuktu & Damn!, Ola Salo och Loreen med flera. Årets konsert i Varberg och ett viktigt budskap om engagemang för fred. 

Se bilden framför dig – 55 symfonimusiker och delar av pop eliten på samma scen. Ett energiladdat möte utan motstycke. Lägg till en sprakande ljusshow och Fästningshörnans vackra omgivningar. Mark Levengood är konferencier och det musikaliska arrangemanget leds av dirigenten Anders Eljas. Notes for Peace är utan tvekan årets musikaliska händelse i Varberg.

Men Notes for Peace den 27 augusti 2016 är mycket mer än så. Hela kvällen är ett ställningstagande för fred. Ett arv efter fjolårets årslånga engagemang för fred i Varberg då jubiléet av 1915-års fredsresolution uppmärksammades. Tidigare under dagen kommer det att hållas workshops och tal från flera gästföreläsare som alla jobbar aktivt för en bättre värld.

Det kännetecknar även listan på artister som deltar i detta unika möte. Timbuktu&Damn!, Ola Salo, Loreen, Ida Wiklund, David Lindgren, Kristin Amparo, André de Lang och Jakob Karlberg är samtliga viktiga ambassadörer för en gemensam strävan efter en värld utan våld, rasism och orättvisor. 

–       Vi tror på det goda. Att göra saker för någon annan. Vi vill därför fokusera på det goda som händer i världen när vi hjälps åt. Vi vill inspirera och lyfta fram det faktum att vi tillsammans kan göra världen ännu bättre, att det inte finns vi och dom utan bara vi, säger Anna Linton, en av initiativtagarna till Notes for Peace.

Notes for Peace samarbetar med UNHCR och delar av intäkterna ska gå oavkortat till dem, bland annat till utbildningsprojektet ”Educate a child”.  

–       Tillsammans med allmänheten och företag kommer viktiga ekonomiska medel samlas in till förmån för UNHCRs arbete. Utbildning är nyckeln till långsiktig förändring, menar Anna Linton.

Se mer om ”Educate a Child” på https://sverigeforunhcr.se


BILJETTER 

Biljetter kan även köpas över disk på Turistinformationen i Brunnsparken, Varberg.
Priser: 595 kr för vuxen och 250 kr för barn under 13 år. 

Mer info om Notes for Peace hittar du på www.notesforpeace.se

Sidan uppdaterad 8/17/2016