Sommar i Varberg

I Varberg hittar du sommarens evenemang, aktiviteter, sol, bad och avkoppling. 

EN SOMMARDAG I VARBERG
När du borstat av dig sanden, fått ordning på dagens packning av handdukar, strandtennis, kaffekoppar och parasoll är det dags för aftonens festligheter. Oavsett om du vill softa med en öl i solnedgången eller röja loss till en av sommarens konserter är det i Varberg du hittar utbudet. Det vackra ljuset, de salta vindarna och den härliga atmosfären får varbergaren att stanna och lockar till sig såväl sommargäster som musiker och artister.

Vid södra fästningshörnan med havet och den dramatiska stenmuren som fond eller i den vackra parken vid Societetsrestaurangen möts gårdagens rockkungar med dagens glimrande artister. Hav, stränder, musik och kultur, i Varberg finns ingredienserna för en schysst sommar.

KVÄLLSDOPP & FEST
För dig som vill ha ut så mycket som möjligt av de ljusa, varma sommarkvällarna är middag vid havet ett hett tips. Precis som på kontinenten samlas familjer och vänner vid havet när de heta dagarna övergår i behaglig kväll. Man samlas för att umgås, äta och vara ute. Ett kvällsdopp med god mat och ett glas vin i solnedgången gör intryck och ger en skön känsla som sitter kvar länge. 

BY NIGHT
För dig som vill sluta upp med andra partysugna och söker lite mera ös är Oscar´s och Societén givna dragplåster. Här dansar du till de senaste hitsen eller till kvällens liveband. Känner du mer för att träffa folk men inte söker dans och tempo finns ett gäng krogar och restauranger som bjuder på en gemytlig och mysig stämning. 

Bland artisterna som gästar Varberg i sommar hittar vi bland andra Timo Räisänen på Strömma Farmlodge den 4 juli, Miriam Bryant & Hoffmaestro i Societetsparken den 8 juli, Joel Alme på Strömma Farmlodge den 14 juli, Carola & Måns Zelmerlöw i Societetsparken den 15 juli, Sven-Bertil Taube & Lill Lindfors i Societetsparken den 18 juli, Ebbot Lundberg på Fridas den 18-19 juli, Uno Svenningsson, Tommy Nilsson, & Patrik Isaksson i Societsparken den 25 juli, Rhapsody in Rock vid Fästningen den 27 juli, Jill Johnson & Jerry Williams den 5 augusti, Marit Bergman på Strömma Farmlodge och inte minst Notes for Peace vid Fästningen den 27 augusti. En minst sagt fantastisk uppställning av musikunderhållning!

Är du ingen nattsuddare och känner att det är en dag imorgon också, räcker det gott med att strosa runt bland folk, njuta av strandpromenadens vackra utsikt över Kattegatt, ta en glass och slå en och annan spik på någon minigolfbana. Rolig aktivitet för såväl stora som små. Hav och strand, musik och uteliv – allt på ett  skönt avstånd, så de snabba besluten funkar bra för dig som inte kan välja. Helt okej att promenera eller cykla från stranden till krogen.

Fullt ös, skönt häng eller romantisk parkmusik. Varbergshänget har allt - och lite till.

Sidan uppdaterad 8/10/2016


Evenemang

Evenemang

Under högsäsong flerdubblas befolkningen i Varberg. Aktiviteterna och evenemangen avlöser varandra. Här har du några tips.