Ringhals som besöksmål

Ringhals- Sveriges största kärnkraftverk

Gör ett besök hos Ringhals i sommar! Här finns aktiviteter för alla åldrar.

Nytt för i år elbilar för barn och Airwheels (segways) för vuxna. Som tidigare år har de deras populära eltåg som går en tur på området, en möjlighet att se anläggningarna på nära håll. Giltig legitimation ska uppvisas på plasts för deltagande i denna aktivitet.

Andra återkommande aktiviteter i sommar är:

- Guidade visningar som består av besök i kontrollrumssimulator, presentation av informatör samt en tur med eltåget. I den guidade visningen ingår fika. Rekommenderad lägsta ålder för denna aktivitet är 12 år. Denna aktivitet är tisdagar och torsdagar under perioden 4/-12/8. OBS! Begränsat antal platser man anmäler sig senast kl 12 dagen innan. Giltig legitimation ska uppvisas på plats.

- Konstvandring där man får se ett urval av den stora konstsamling som Ringhals har. Konstvandringarna ges under fyra onsdagar i juli under perioden 4/7-12/8 kl 15.30 -18.30. Åldersgräns för denna aktivitet är 12 år. Begränsat antal platser, man anmäler sig senast kl 12 dagen innan. Giltig legitimation ska uppvisas på plats.

Ringhals är ett av Sveriges tre kärnkraftverk och Nordens största elfabrik. Här tillverkas el dygnet runt, året om.

– Vad är egentligen energi? 
– Hur använder vi sol, vatten, vind, kol, uran och andra energiresurser?
– Turbin, generator och reaktor, hur hänger det ihop?

I deras utställning finns svaren och där kan du även se modeller av en reaktor och turbinbyggnad, ett riktigt bränsleelement och styrstavar i full skala. Eller varför inte prova på att bygga ett eget kärnkraftverk, testa att göra din egen el och få en häftig filmupplevelse i vår biosalong? I utställningen finns också informatörer som gärna svarar på frågor.

Besöket och alla aktiviteter är gratis! Och de bjuder på fika.

Håll utkik på deras hemsida för mer information om sommarens aktiviteter 2016 - www.visitringhals.se

 

 

 

Sidan uppdaterad 7/1/2016