Johnssons Gård

En ny uppstickare i Varbergs omnejd är kulinariska besöksmålet Johnssons gård!

På Johnssons gård i Vare söder om Varberg skapar man en ny lantlig tradition på ett personligt sätt. Ett annorlunda och trevligt besöksmål som går i matens och hantverkets tecken. Här har nya och redan etablerade företag tagit plats i en del av de gamla stallarna o ladugårdarna och ger gården nytt liv.

Här huserar bl. a Peder Bengtsson & Bengt Ingesson med sin barbeque-servering, Rub & Smoke. Under tak av gammal plåt står deras smokers, som på helgerna bidrar till det saftiga köttets doft och smak. Beställ din mat i luckan, sätt dig utomhus och umgås med vänner över en bit mat samtidigt som du sveper blicken över landskapet!
Hit kan du åka lördagar från kl 11:00 och fram till ca 16-tiden (eller tills maten eventuellt tar slut).

I gårdens största lokal håller Hembränt Keramik och Ulrika Weijmer till med sin keramik och drejkurser. Här har skett en total omvandling från mörkt tjurstall till en ljus, charmig butik med tillhörande stor keramikverkstad. Inredningen tar oss tillbaka till gårdens ursprung med bjälkar av gammalt virke. Här köper du handgjorda bruksföremål, konst och presenter av högsta kvalitet.

I det gamla mjölkrummet och i en del av ladugården där korna förr blev mjölkade, ystas det nu ost av mjölken i stället! Anders Lindahl från Kagabäckens Ost hämtar dock sin ekologiska mjölk från Högryds Lantbruk för att göra sina goda ostar. I gårdsbutiken kan du också handla örtchips, salva och annat smått & gott.

Läs mer om gårdens historia > 

 

Johnssons Gård
Tångvägen 10
432 75  Träslösvsläge
www.johnssonsgard.se

 

Sidan uppdaterad 4/6/2016