Art inside out

Sex utvalda konstnärer ska skapa idéer och gestaltningar för den nya stadsdelen Västerport som växer fram i det nuvarande hamnområdet i Varberg.

Under tre veckor medverkar de i residenset, kulturens roll i stadsutvecklingen, och arbetar i och kring Hamnmagasinet i Varberg. Utanför kommer det att finnas ett infocenter där man kan få reda på mer om konstnärerna, stadsvandringar och andra aktiviteter under residenset som pågår 9–29 maj 2016.

Lördag 28 maj är det konstfinal med musik, knytkalas och stadsvandring mellan kl. 12 och 17 i hamnområdet i Varberg dit alla är välkomna att se resultatet av konstnärernas arbete. 

Medverkande konstnärer:
Karin Auran Frankenstein – konsthantverkare/konstnär.
Sebastian Dahlqvist – relationell konst.
Karina Sarkissova – koreograf.
Matilda Ruta – bildberättare.
Åsa Stjerna – ljudkonstnär.
Gustav Hellberg – installationskonstnär.
 

Residenset är det första som arrangeras av den nya halländska kulturinstitutionen Art Inside Out. Residens innebär att kulturskapare bjuds in att under en period arbeta med sitt konstnärliga skapande på plats i Halland. De erbjuds också stöd som boende, arbetslokaler och finansiering.

Art inside out drivs av de halländska kommunerna Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Hylte, Halmstad och Laholm tillsammans med Region Halland.

Sidan uppdaterad 4/21/2016