Nyinvigd discgolfpark

På Håstens naturområde finns en helt ny discgolfbana som alla är välkomna att prova.

Håsten DiscGolfPark invigdes den 29 augusti och är näst intill färdig och det är fritt fram att börja spela om man vill. Vissa skyltar plats saknas men kommer inom kort på plats.

Discgolf liknar på många sätt traditionell golf, men istället för klubbor används discar i plast som finns i många olika former, plasttyper och vikter. Discgolfkorgen (kedjehålet) är motsvarande "mål" till golfhålet.

Den som vinner en Discgolfturnering är den som gått genom banan på lägst antal kast. Man kan spela med vanlig frisbee (disc).

Här kan du se en karta över banan

Här kan du ladda ner resultatkort och läsa regler 

Håstens DiscGolfPark har totalt nio hål, både parkhål och mer tekniska hål i skogsmiljö. På denna bana kan du oavsett erfarenhet enkelt spela en runda discgolf med familj eller vänner.

Grundregler
1. Målet är att få discen att vila inuti korgen med så få kast som möjligt.

2. Normalt sett lottas startordning vid första hålet. När alla har kastat ut, kastar alltid den som ligger längst ifrån korgen härnäst oavsett om det blir samma spelare att kasta flera gånger i rad. Discen kastas där den har kommit till vila om inte undantagsregler finns såsom out of bounds, kallat OB. På nästföljande hål kastar den med bäst resultat på hålet innan ut först.

3. Om en disc hamnar OB, dvs om en disc vilar utanför OB-linjen skall den tas in på banan där den sist korsade linjen. Därifrån spelas discen med ett pliktkast som påföljd.

4. Vid kast över 10 meter ifrån korgen är det tillåtet att falla över sitt läge efter att discen lämnat handen, så kallad eftersving. 10 meter och närmare räknas som putt, då är det inte enligt reglerna att falla över, det räknas som övertramp och kan resultera i pliktkast vid upprepning.

5. Alla kast räknas tills dess att discen vilar inuti korgen.

6. Visa hänsyn för andra människor som vistas på området.

7. Träd och grenar är en del av spelet, böja bort eller bryta av är förbjudet.

8. Discgolf är ett fridfullt spel, det viktigaste är att ha roligt!


Hitta dit: Simhallsgatan 1, 432 32 Varberg.

Sidan uppdaterad 9/4/2015