Sveriges bästa pizzabagare - från Varberg

Frida Ceveryd från Varberg blev Sveriges bästa pizzabagare 2014 när hon vann finalen i Pizza-SM 2014.

Nu vill hon sprida sin pizzaglädje och lära ut hur du får pizzan att bli någonting utöver det vanliga i sin nya bok, Sveriges bästa pizza, som finns att köpa på Turistinformationen. För det roliga med pizzor är att du kan använda vilka ingredienser som helst. Fridas vinnarpizza innehöll till exempel hjortinnerfilé, syltad rödlök och palsternackscrème. Med sådana fyllningar blir pizzabakningen rena rama gourmetmatlagningen.

Här får du veta hur du gör olika familjepizzor, gourmetpizzor, förrättspizzor, klassiska pizzor på Fridas vis och till och med dessertpizzor! Även degarna kan varieras och här ges recept på såväl söta som glutenfria och fiberrika degar. Och så den klassiska förstås.

Finalen avgjordes under GastroNord på Stockholmsmässan den 6 maj 2014 och finalen leddes av radiolegenden och matbloggaren Ulf Elfving.

Så här löd juryns motivering som lästes upp av Årets Kock 2012, Klas Lindberg:
– En tävlingsinsats som präglades av organisation, känsla för detaljer, noggrannhet och en stor kärlek för hantverket. Det blev helt enkelt två riktigt ”jävla” goda pizzor.

Frida Ceveryds vinnarpizza kallade hon ”Dear deer” som bland annat innehåller hjortinnerfilé, syltad rödlök och palsternackscreme.
– Jag var med och tävlade förra året och kom tvåa. Efter finalen tänkte jag att aldrig mer men i samband med en resa till Sälen i vintras började jag fundera på ett nytt recept. Jag tänkte att det är ju snopet att ställa upp en gång och komma tvåa. Jag ville ha revansch och det fick jag. Fantastiskt kul!

Sveriges bästa pizza finns att köpa på Turistinformationen i Brunnsparken.
Se öppettider 

 

Sidan uppdaterad 11/5/2015