Invigning av Kattegattleden

Den 6 juni invigdes Kattegattleden, Sveriges första nationella cykelled!

Redan den 4 juni startade en budkavle från Helsingborg i söder och en i Göteborg i norr, båda med slutdestination Halmstad. Budkaveln illustrerade en 37 mil lång sammanhängande cykelled där olika typer av cyklister kan glädjas åt Sveriges första nationella cykelled samt dess fantastiska natur, upplevelser, boenden och matställen. Den 6 juni möttes budkavlen i Halmstad i samband med den officiella invigningen av Kattegattleden. 


Budkaveln genom Varberg, den 5 juni:
Ca kl 9:30 - Varberg tog över budkavlen från Kungsbacka-gänget vid Löftabro i Frillesås, och cyklade söder över mot depåstopp i Varberg. Bland annat cyklade representanter från Cykelfrämjandets lokalavdelning.

Ca kl 13:00 - Paus och överlämning av budkaveln vid Getteröns Naturrum. Nästa Varbergs-gäng tog här över budkavlen som tog den vidare söderut.

Ca kl 16:00 - Vid infarten till Björkängs Camping skedde överlämningen till Falkenbergs-gänget. De tog den sedan vidare till Halmstad, och den stora invigningen hölls.

Här kan du se bilder från budkavlens färd genom Varberg

Sidan uppdaterad 6/10/2015


Kattegattleden

Kattegattleden

Sveriges första nationella cykelled – är en 37 mil lång cykelled med unikt havsnära läge, som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg, och vi tycker förstås att den delen som går genom Varberg är den allra vackras ...