Tumba-stipendiet till Hofgårds GKs VD

Hofgårds GKs VD, PG Peterson, mottog Sven Tumba-stipendiet. Priset delas ut till personer inom svensk golf som verkar i Sven Tumbas anda.

Den ekologiskt profilerade golfbanan sköts sedan 20 år helt utan några bekämpningsmedel. De arbetar enligt mottot Golf på naturens villkor.

PG Peterson, VD för Hofgårds GK, mottog priset med motiveringen:
Allmänt anses de gröna näringarna, dit golfen räknas , vara navet i utvecklingen av det hållbara samhället. Många fler behöver tänka globalt och agera lokalt för att möjliggöra en hållbar framtid. Med det krävs mod och engagemang för att våga sälla sig i det främsta ledet och testa sig fram genom obruten terräng. Årets Tumbastipendiat backade inte för uppgiften utan startade ett pionjärarbete som har pågått i många år – och gör det än i dag. Hans golfbana sköts helt utan bekämpningsmedel och enligt mottot golf på naturens villkor och stipendiatens gärning har varit inspirerande för många andra.

Hofgårds GK har tidigare tilldelats Varbergs kommuns miljöpris och även uppmärksammats av Swedish Greenkeepers Association.

Hofgårds GK började som en pay-and-play-bana 1992. Året efter var de nio första hålen klara och sedan 1998 är det en 18-hålsbana. 

Hofgårds GK:s hemsida 

Sidan uppdaterad 4/24/2015