Spööökitetsparken

Ett stort och häftigt spökhus, 3 fladdrande fladdermöss och en mörk skog fylld med spöken är receptet för en kuslig spöklekplats.

På lekplatsen tornar stora spökhus upp. Dörren står på glänt, så alla modiga barn kan smyga in och utforska huset ytterligare. Baksidan av spökhus är en ruin där du kan titta direkt in i den gamla hallen. Trapporna är fortfarande där och slutar på toppen av en balkong i tre meters höjd, med utsikt över lekplatsen. 

Blir det hela plötsligt lite för läskigt, kan du ta rutschkanan och snabbt glida ner till säkerheten. På den motsatta sidan av rutschkanan, kan du klättra i repstegar och smyga in genom fönstret på balkongen. Över väggarna inne i huset är porträtt av svenska kungar och drottningar i guldramar.

Runt huset flaxar tre stora fladdermöss, men är de farliga? De orädda barnen kan hoppa upp på ryggen av en fladdermössen. Men se upp! De rör på sig, så du måste hålla i dig.

För att nå det stora spökhuset, måste man få först genom den dunkla skogen, där det finns konstiga saker. Mellan de stora slingrande träden visar sig små vita spöken. Kanske är det vänliga spöken, men det är svårt att säga säkert!
Träd och spöken är länkade med rep och hängmattor, och bildar en labyrint där barnen kan balansera, klättra, hänga, gömma sig och följa varandra i en gigantisk "inte nudda mark-lek" på väg mot spökhuset.

Sidan uppdaterad 8/5/2014