Varbergs torghandel

Två dagar i veckan, onsdag och lördag, året om är det torghandel i Varberg. En gammal tradition som lever kvar än idag! 

Sortimentet brukar följa årstiderna och på hösten är det mycket svamp, grönsaker, höstblommor och kläder som säljs. För dig som aldrig varit där rekommenderas ett besök starkt.

Kom och köp, kom och köp!

Varberg är förmodligen den stad i landet som har den mest omfattande torghandeln med flest handlare i hela Västsverige. Det är ett rent folknöje att gå på torget onsdagar och lördagar och det bjuds på ett sällan skådat utbud av varor. Varbergs torg är känt över hela landet.

Förutom frukt och grönsaker, säljs blommor, plantor, säsongens bär, frukt, färskt bröd, fisk, ost, kryddor, kläder, textilier, tyger och hantverk. Numera säljs det även många ekologiska produkter från lokala odlare.

Torghandeln pågår året runt, men är som livligast på sommaren då knallar, grönsakshandlare och konstnärer gör allt de kan för att sälja sina varor. Färgerna och dofterna en tidig lördagsmorgon kan förföra vem som helst. Men på Varbergs torg finns mycket att köpa som är både nyttigt och gott.

Under resten av året är det mer glest både bland försäljare och besökare. Men under december månad förvandlas torget till en mysig julstad med skridskoåkande barn, julbodar med tomtar, glögg och pyssel.

Sidan uppdaterad 7/12/2016


En torgdag i oktober

Vi skickade ut vår praktikant en dag i oktober för att botanisera bland torgstånden!

Torghandelns historia

Torghandelns historia

Två dagar i veckan, onsdag och lördag, året om är det torghandel i Varberg. Det är en gammal tradition. Kommers, handel och köpenskap hör staden och torget till.