Sommarevenemang i Varberg

Under högsäsong flerdubblas befolkningen i Varberg. Aktiviteterna och evenemangen avlöser varandra. Här har du några tips.

Varberg är en stad där det händer mycket under vår och sommar. 
I år är inget undantag.

Den 2 juli är det dags för Surfers Day, ett evenemang som blivit utsålt sex år i rad, med Petter, dans och DJ på Majas i Apelviken. Missa inte heller att Augustifamiljen med Moneybrother gästar Majas den 29 juli. 

Bland artisterna som gästar Varberg i sommar hittar vi bland andra Timo Räisenen på Strömma Farmlodge den 4 juli, Miriam Bryant & Hoffmaestro i Societetsparken den 8 juli, Joel Alme på Strömma Farmlodge den 14 juli, Carola & Måns Zelmerlöw i Societetsparken den 15 juli, Sven-Bertil Taube & Lill Lindfors i Societetsparken den 18 juli, Ebbot Lundberg på Fridas den 18-19 juli, Uno Svenningsson, Tommy Nilsson, & Patrik Isaksson i Societsparken den 25 juli, Rhapsody in Rock vid Fästningen den 27 juli, Jill Johnson & Jerry Williams den 5 augusti, Marit Bergman på Strömma Farmlodge och inte minst Notes for Peace vid Fästningen den 27 augusti. En minst sagt fantastisk uppställning av musikunderhållning!

Löpning har blivit en allt större trend och det visar sig inte minst under Varbergsloppet den 9 juli när runt 2 500 löpare tar sig runt det 10 km långa stadsloppet i Varberg. Loppet är till för alla – motionärer, elit, kvinnor och män. Håller du dig hellre på en cykelt ska du inte missa Bockstensturen den 3 september.    

Den 21-23 juli genomförs Hallifornia i Varberg för fjärde gången. Ett evenemang för dig som älskar skönt häng, action, musik och fest! Evenemanget bygger vidare på den moderna kustkultur som finns i Halland med inspiration från Kalifornien.

Den 3 augusti dyker DIGGILOO-turnén upp vid fästningen i Varberg och bjuder på storslagen underhållning med artister som Lasse Holm, Linda Bengtzing, Oscar Zia, Per Andersson, Jessika Andersson, Ace Wilder, Magnus Carlsson, Medina, Magnus Johansson, Linda Pritchard, Thomas Di Leva m. fl!

I sommar samlar standup-turnén "Badjävlar" återigen några av Sveriges mest älskade komiker - Henrik Schyffert, Peter Apelgren, Nour El Refai, Soran Ismail, Magnus Betnér, Emma Knyckare, Fredrik Lindström och David Batra. Den 1 augusti roar de Varberg!

Det bjuds även på Vilhelm Mobergs klassiska verk Rid i natt av de galna clownerna i 123 SCHTUNK. Efter tidigare succéer så fortsätter nu Schtunkarna att gräva i den svenska myllan. Som alltid när det handlar om 123 Schtunk så utlovas mycket skratt, ja, skrattkramp för att vara helt ärliga!

Varje kväll klockan 19.00 från den 27 juni till den 31 juli hörs det musik från Societetsscenen i Societetsparken i Varberg. Det bjuds på musik från en rad genrer såsom pop, visa, jazz, rock, folkmusik! 

Den 4-7 augusti arrangeras konserter med internationellt kända och uppskattade musiker i det halländska kustlandskapet på scener i Kungsbacka, Tjolöholm och Varberg. Årets tema är "Enlightenment" i den halländska musikfestivalen Change Music Festival.

Och varje torsdag anordnas så klart Långtorsdagar! Med kvällsöppet i butikerna, gatuteater, foodtrucks, Stand Up Paddle, shopping, livemusik och mycket mer är sommaren verkligen här! Från den 30 juni till den 11 augusti.
 

Biljetter till många av evenemangen hittar ni på www.bokavarberg.se

Kalendern fylls på hela tiden!

LÄS MER OM EVENEMANG

LÄS MER OM AKTIVITETER

Sidan uppdaterad 6/20/2016


Evenemangsparkering

Evenemangsparkering

Nu öppnar kommunen en tillfällig parkering för att underlätta vid sommarens större evenemang.