Surfing i Varberg

Varberg är Sveriges surfmekka. Här hittar du Sveriges bästa, till och med norra Europas bästa surfing enligt surfentusiaster. Vind vågor och aktivitet i Varberg.

Surfkulturen innebär ett härligt frisluftsliv och i Varberg även med evenemang och skön musik på sommaren. På vintern är det mest hardcore på de ilskna vågorna med stormar och isflak. Med hösten kommer de bästa vindarna, då är det högsäsong för surfing i Varberg.

DÅ o NU
Surfingen tog fart i Varberg i mitten på 80-talet. Dåtidens ungdomar som levde på snabbmakaroner och i gamla bilar har idag växt upp och anländer med bekväma husbilar eller tar in på hotell, strandhus och i stugor. Barnfamiljer reser hit för sommarens semester med aktiviteter för hela familjen. Några av 80-talets surfungdomar driver idag framgångsrika företag inom surfing där de säljer produkter och kurser. Butikerna håller öppet nästan hela året. Du kan alltid nå dem via webben eller handla i deras webbshoppar.

www.surfaivarberg.se

 

Sidan uppdaterad 10/6/2015


Surfa i storm

Surfa i storm

Vindar, surfing och Varberg. Allt handlar om vind. Alla berörs vi av de starka krafterna antingen vi förfasas eller njuter av vindarna. Hur funkar det att surfa i 30 m/s?