Soffsurfing

Att couchsurfa eller som det heter på svenska, soffsurfa, kan vara ett bra och billigt alternativ till hotell och vandrarhem men också ett spännande sätt att träffa nya människor.

Soffsurfande innebär att man gästar någon annans hem och sovplats. Den enda betalningen kan vara att laga en middag eller ge en mindre gåva till den som lånar ut sin soffa.

Grundtanken med couchsurfing är att man ska kunna bo billigt runt om i världens men samtidigt få en kulturell och mer personlig insikt och samtidigt skaffa vänner för livet.

Det gäller att vara ute i lagom tid. Hör man av sig flera månader i förväg får man oftast svar att man ska återkomma 2-3 veckor innan man kommer, men man bör heller inte vänta till sista sekunden. Is i magen och lite tur är vad som gäller! Hur lätt det är att hitta en soffa varierar mellan olika länder och städer, och är det högsäsong i landet kan det vara svårare.

Även om du inte hittar någon att bo hos kan du leta rätt på någon som erbjuder sig att visa dig runt i stan och ge tips på hur du kan ta sig till olika ställen. Sådana möten blir oftast de bästa under hela resan.

www.couchsurfing.com kan man bli medlem gratis och enkelt leta upp soffsurfare som erbjuder sovplats i Varberg. Där finns över 200 möjliga värdar som bor i Varberg.

Nätverket Couchsurfing, startades 2004. Det bygger på idén att människor runtom i världen är villiga att dela sina hem med främlingar - eller "vänner som man ännu inte träffat", som de fyra grundarna uttrycker det. Alla som fyllt 18 år kan registrera sig på sajten utan kostand.

Sidan uppdaterad 2/18/2015


Allt boende i Varberg

Alla vill till Varberg. Boka ditt boende i Varberg. Svårt att välja? Här hittar du Varbergs samlade utbud av boende.